Business & Life Coaching

Leer jezelf en jouw eigen handleiding kennen om zelf hindernissen en uitdagingen aan te gaan

Ik denk niet in hokjes of vanuit 1 oogpunt. Het is juist de complexe samenhang die het leven boeiend maakt. En dat weerspiegelt zich in wie ik ben en hoe ik in relatie ga met anderen en dus ook in coaching.

Jij staat als persoon altijd centraal zodat jij volledig jezelf kan zijn. Ik vertrouw en geloof heel sterk in de kracht en de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Maar soms is het nuttig dat je het niet alleen doet en daarom ondersteun ik jou op jouw weg. Samen kijken we naar de situatie waarin jij je bevindt en ontdekken we wat er werkelijk speelt. We ontdekken alle facetten van jouw leven en van jou als persoon en de samenhang waardoor er nieuwe mogelijkheden en kansen zich aanbieden.

Je leert jezelf beter kennen, je ontdekt je eigen handleiding zodat je zelf alle tools hebt om hindernissen en uitdagingen aan te gaan.

Als ik mensen ondersteun, blijf ik niet lang aan de oppervlakte. Gesprekken gaan behoorlijk snel in de diepte en de essentie (inzoomen) en daarnaast vind ik het geheel en de wisselwerking zo intrigerend (uitzoomen).

Als Holistisch Life Coach kijk ik naar het geheel ‘the whole’ met alle aspecten die bij jou horen

Lichaam

Hoofd: denken

Hart: voelen

Buik: intuïtie

Verbinding tussen al deze delen en de buitenwereld

Werken vanuit alle delen en het geheel is juist de kracht van holistisch coachen. Als jij rondjes draait en geen uitweg vindt voor jouw probleem, ook al heb je al actie genomen dan heb je waarschijnlijk maar op één bepaald aspect gewerkt. Holistisch coachen biedt jou een andere manier van kijken en handelen die je zelf leert in te zetten.

Wat moet ik me voorstellen bij een coaching sessie ?

Eigenlijk verloopt een coaching als een natuurlijk gesprek – in de flow van het moment – waarbij ik mijn ervaring, kennis, gevoel en intuïtie inzet. In een coachingsessie kijken we samen wat er speelt en wat er dan juist nodig is.

Het start steeds met een gesprek dat dus eerder gericht is op het mentale facet. Om ook inzichten en ervaringen op vlak van emoties, lichaam en verbinding aan te reiken, gebruik ik ook nog andere methodieken.
Ik doe onder andere aan opstellingswerk. Dit kan in de vorm van een fysieke opstelling in de coachingruimte of via een tafelopstelling met materiaal.

Een andere methodiek die ik combineer met coaching is kinesiologie, waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Aan de hand van spiertesten wordt er onderzocht waar het lichaam en geest uit balans is en hoe die balans opnieuw kan worden hersteld.

Wat zeggen klanten?

Je bent heel authentiek en open-minded waardoor ik snel een vertrouwd gevoel kreeg.

Katrien

Het klikte tussen ons en het vertrouwen zat goed waardoor ik me goed voelde en vooruit ging.  Ik kwam altijd positief uit elke sessie.

Benoît

Je begrijpt al na een korte uitleg hoe de situatie in elkaar steekt, dat heeft indruk gemaakt.

Benoît

Toen ik bij Ellen ging voor coaching zat ik helemaal in de put door depressieve klachten en angsten. Het sleepte al even aan maar op dat moment was het moeilijk om met alle uitdagingen in mijn leven zelf om te gaan. Dankzij Ellen zag ik mijn situatie vanuit een ander en positiever standpunt. Stap voor stap voelde ik me groeien en won ik aan zelfvertrouwen. Ik leerde mezelf ook beter kennen. Dankzij haar aanpak sta ik nu veel sterker in mijn schoenen en kan ik weer zelf verder. Ik ben enorm dankbaar dat ik bij Ellen terecht kon.

Anoniem

Ellen coacht vanuit de krachten van een persoon. Ze oordeelt niet, luistert en je voelt je er op je gemak.

Anoniem

Wat Ellen typeert is haar openheid en eerlijkheid. Ze luistert en leidt vanuit jouw eigen hulpvraag.

Anoniem

Het was enorm fijn dat je mij liet aangeven wat moeilijk ging en daarop verder bouwde.

Anoniem

Hoe ziet een coaching traject er uit?

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we in op jouw ondersteuningsvraag. Op die manier ontdekken we wat er juist speelt, welke moeilijkheden je ondervindt en ook welke nood er nog ligt. Ik neem hier graag mijn tijd voor, waardoor een eerste gesprek ook iets langer duurt, namelijk anderhalf uur. Op het einde van deze sessie heb je dan ook een idee wie ik ben en of je een klik voelt met mij als coach. Dan kan je van daaruit nagaan of het een match is en wil verder gaan in begeleiding.

We bekijken steeds samen wanneer een volgende sessie wordt ingepland. Er is dus geen vast coaching traject, dit is echt op maat van jou. Jij geeft zelf aan waar jouw nood is en wanneer je aanvoelt dat we afronden. In de praktijk merk ik dat de eerste afspraken eerder 2 wekelijks plaats vinden en nadien maandelijks. Je hebt namelijk voldoende tijd nodig om alles te integreren.

Investering

Een eerste kennismaking duurt 1u30 en de volgende sessies 1u.

Indien je beroep doet op loopbaancoaching kan je met VDAB loopbaancheques betalen.

Neem contact met me op als je hierover meer info wenst.

Menu